Tuesday, September 20, 2011

kenapa aishah dah lama tak update blog?

hmm.

hmm..

hmm..

mungkin dia sibuk bertapa di biliknya sendiri,

mungkin dia sibuk berkejar ke sana ke mari

mungkin dia baru patah hati (jauh ni!)

mungkin dia sudah tidak berminat mahu menulis lagi

mungkin dia sudah kehilangan inspirasi

mungkin dia sibuk menjaga anak-anak dari pagi

mungkin dia belum habis beraya lagi...



apa pun,
doakanlah dia sihat iman, sihat jasad, sihat hati, sihat jiwa...


mungkin juga dia sedang membina kapal angkasa untuk terbang ke kejora timur yang melambai-lambai setiap malam ke pagi.


tapi yang pasti, dia bukan sedang sibuk menyertai audition ustazah pilihan di astro oasis atau program solehah di tv al-hijrah ye nur syahida abdul majid dan nur fadhilah husna!


apa-apalah korang ni!



.

13 comments:

Ismi Ijmi said...

selamat ke bulan.

seronoknya boleh ke bulan!

Gadis Buah Delima said...

wahh. encik ijmi nak ke bulan dah ke? selamatlah ye.

ingatkan orang sekarang takmo ke bulan dah.

kueh bulan banyak.


okebai.

Norsha said...

moga2 kapal angkasa itu benar2 bisa terbang ke kejora timur....

Salsabila said...

apakah sayaaaaa?

kakashi la kak! haha. mungkin serupa. tapi husna kata, tak kepada kakashi.

kan kakashi ku sayang? tehee.

apa-apa pun,

kami merindui si kakak.
tak bisa terbang jauh,
kerana yang jauh belum tentu dapat membahagiakan.

(ceh, poyo lebehh)

tapi, terbanglah jauh dan tinggi,
kalau niat dihati untuk mencari diri.
diri yang hilang.

husna lupa kata siapa,
"terbanglah jauh, untuk mencari diri yang jauh pergi. semoga dengan berhijrah itu, kita akan kenal lebih siapa kita sebenarnya"

ke macam mana entah. tapi macam tulaaa sikit sikit :)

selamat akak! ^_^

jangan merindui saya. (haha)

Salsabila said...

panjangnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa saya tulis.

merepek je lebih tu T_T

she-G said...

lama betul aishah diam ya..diam berisi ke??lau cam akak mmg diam yang berisi..isi lemak..
selamat menyambut syawal... :)

sinchiro said...

err..hurm..

Syahida Majid said...

HAHAHAHAHAHHAHAHA!

Syhhhh, diammmmm, haha, malu salsabila nanti,

(ahah, sape yang malu entah!)




Em, jangan jauh sangat terjatuh tu, tak daya kami nak sambut nanti, eheh :D

shahirahkhairudin said...

diam diam buat persiapan walimah kottt..

ekeke..

Anonymous said...

Bila nak siap kapal angkasa?

Heks!

Gadis Buah Delima said...

Kak Norsha,
:)
mudahan kak,
kalau tak ke bintang, bumbung rumah pun oke!


adikku Salsabila sayang,
awak kalau membebel memab juara kan?
:)
:)
jazakillah
Allah saja yang tahu
sejauh mana tingginya terbanh
tinggi mana hati dijulang

fi amanillah dik
ke mana pun kamu...



kak she-G,
kalau aishah boleh jawab perut berisi baby best jugak!
ngeheee

cuma bz dan tidur cepat je sekarang kak, itu yang senyap
:)
muah untuk alif!



fami,
erm
erm
sorila masih tak menulis :)



Syi,
kalau jatuh pun
takkannya korang biar akak terluka sendiri. hek
mekasih syindong sayang!
<3




shahira gadis alamanda,
alaalalaaa....
cakap orang,
awak tu yang senyap2 dah disunting teruna pujaan kannn?
:)
tahniah

Gadis Buah Delima said...

Anonymous,

yelah2, tengah siapkanlah ni
nampak tak tengah sibuk ni ha?
:)
insyaAllah2,...

Anonymous said...

Today is good indisposed, isn't it?

perempuan

bismillah

It’s a habit of yours to walk slowly.
You hold a grudge for years.
With such heaviness, how can you be modest?
With such attachments, do you expect to arrive anywhere?

Be wide as the air to learn a secret.
Right now you’re equal portions clay
and water, thick mud.

Abraham learned how the sun and moon and the stars all set.
He said, No longer will I try to assign partners for God.

You are so weak. Give up to Grace.
The ocean takes care of each wave
till it gets to the shore.
You need more help than you know.
You’re trying to live your life in open scaffolding.
Say Bismillah, In the Name of God,
as the priest does with a knife when he offers an animal.

Bismillah your old self
to find your real name.


Maulana Jalaludin Rumi

FOR HEAVEN'S SAKE, MY HEART!

By Gibran

For heaven's sake, my heart, keep secret your love,
and hide the secret from those you see
and you will have better fortune.

He who reveals secrets is considered fool;
silence and secrecy are much better for him
who falls in love.

For heaven's sake, my heart, if someone asks,
"What has happened?" do not answer.
If you are asked, 'Who is she?"
Say she is in love with another.
And pretend that it is of no consequence.

For heaven's sake, my love, conceal your passion;
your sickness is also your medicine because love
to the soul is as wine in a glass- what you
see is liquid, what is hidden is its spirit.

For heaven's sake, my heart, conceal your troubles;
then, should the seas roar and the skies fall,
you will be safe.



.

bukan semua soalan ada jawapan kan?

awak tak follow bukan sebab awak tak sayang, kan?

FEEDJIT Live Traffic Feed