Saturday, January 22, 2011

laporan hari kedua peperiksaan

ingat aishah nak berhenti mengomel?

pagi tadi tak lewat ke sekolah
tak lupa bawa bekal air
tak lupa bawa duit dan kad tam


tapi tapi tapi, tak ada bulan di siang hari.
:(


kertas pedagogi alhamdulillah boleh dijawab

kertas literasi bahasa macam sengal sikit.
aishah macam bosan dalam dewan (the last place i want to be on earth at any time is in an exam hall). teringat dewan peperiksaan di sekolah uitm dulu, sejuknya boleh beku otak. mungkin sebab tu aishah terpaksa ulang kertas kimia.
jadi, oleh kerana bosan di dewan tadi, (macam mana manusia boleh bosan waktu jawab exam pun saya tak tahulah) aishah pun dengar radio guna henfon. pakai earfon. ada rancangan adik-adikku di ikim. lepas tu aishah hilang tumpuan nak jawab. bila budak dalam radio tu comel sangat, aishah senym sorang-sorang. bila bahagian sayu, aishah dah mula nak melancholy (apa bahasa melayunya ya?)
natijahnya: dengan soalan yang memang tak mengujakan untuk dijawab, entah apa saja yang aishah tulis di kertas jawapan. rasanya pertama kali tak minta kertas tambahan.

takpelah.

isk.
kalau aishah tak dapat A, macam mana nak cerita kat balqis dan adik-adik yang ibu dulu dengar radio sambil jawab exam pun dapat A.

ah, A bukan penentu untuk jadi ibu yang baik

tak sabar mahu habis periksa esok. mahu bercuti di bilik sendiri.(dan jumpa kamu!)
sumpah aishah sayang rumah ni. dan ruang peribadi sekangkang kera aishah di bilik ni.






nampak tak gambar atas tu, terselit gambar pertama dan terakhir encik henfon nokia pemberian ayah yang hilang.
gambar lama jugak. sekarang tambah bersepah meja dan rak buku masya'Allah. tak rupa anak dara.
buku-buku, tunggu. saya dendam dengan awak semua.








saya tahu dalam hati awak tengah doakan saya dan kawan-kawan dapat jawab kertas terakhir esok dengan cemerlang, gemilang terbilang kan?
aminnn~
mekasih!




ha, aishah ada satu soalan:
kalau orang tanya kamu, "betulkah Allah cintakan saya?"
apa awak nak jawab?




.

3 comments:

Syafiq Effendi Faliq Alfan (SEFA) said...

HA HA HA

gila lawak bukak radio dalam exam hall, sebosan2 sayer tak dapat jawab pun takder lagi nak buat cenggitu, oh mungkin henpon diharam bawak ke exam hall kot, ho ho ho..

melancholy tu bukan sayu dalam BM ke?

erk, kalau soalan yang tu...
bukan antara nama lain DIA, Ar-Rahman dan Ar-Rahim ke?

:D

selamat menjawab exam! go aishah go go go

-pengemis cinta said...

salam akak :)

nak jawab, BETUL!
terbentang luas nikmat Dia pada akak. and paling penting, bukti cinta Dia, akak diuji dengan ujian yang akak rasa tak mampu, tapi akhirnya akak lulus jugak ujian Dia.

terbukti yang akak mampu!
and terbukti ujian2 tu bukan untuk menzalimi akak.

sangat cinta Dia pada akak.

otai said...

sungguh tertarik dgn Kitab Fadail Amal.. :)

perempuan

bismillah

It’s a habit of yours to walk slowly.
You hold a grudge for years.
With such heaviness, how can you be modest?
With such attachments, do you expect to arrive anywhere?

Be wide as the air to learn a secret.
Right now you’re equal portions clay
and water, thick mud.

Abraham learned how the sun and moon and the stars all set.
He said, No longer will I try to assign partners for God.

You are so weak. Give up to Grace.
The ocean takes care of each wave
till it gets to the shore.
You need more help than you know.
You’re trying to live your life in open scaffolding.
Say Bismillah, In the Name of God,
as the priest does with a knife when he offers an animal.

Bismillah your old self
to find your real name.


Maulana Jalaludin Rumi

FOR HEAVEN'S SAKE, MY HEART!

By Gibran

For heaven's sake, my heart, keep secret your love,
and hide the secret from those you see
and you will have better fortune.

He who reveals secrets is considered fool;
silence and secrecy are much better for him
who falls in love.

For heaven's sake, my heart, if someone asks,
"What has happened?" do not answer.
If you are asked, 'Who is she?"
Say she is in love with another.
And pretend that it is of no consequence.

For heaven's sake, my love, conceal your passion;
your sickness is also your medicine because love
to the soul is as wine in a glass- what you
see is liquid, what is hidden is its spirit.

For heaven's sake, my heart, conceal your troubles;
then, should the seas roar and the skies fall,
you will be safe.



.

bukan semua soalan ada jawapan kan?

awak tak follow bukan sebab awak tak sayang, kan?

FEEDJIT Live Traffic Feed